Идеална входна врата

Идеалната входна врата – защото първото впечатление е от значение

Входната Ви врата има много различни, но важни функции, но понякога я пренебрегваме. Тя е нещо, което Вашите познати и съседи виждат, когато минават покрай Вашето жилище. Затова ще Ви попитаме за няколко неща от съществено значение! Достатъчно здрава ли е, за да издържи на външни условия и неканени гости? Изглежда ли добре естетически? Стара ли е и дали не е време да закупите нова?

Вижте какви са ползите от това тя да бъде сменена с нова такава! Има много различни модели, багри и нюанси, на които да се спрете, затова ние ще Ви покажем примери за това какви качества да търсите при избора на новата Ви входна врата!

Значителността на входната врата

Какво е първото нещо, което човек вижда идвайки във Вашия дом? Да, точно така! Вижда Вашата входна врата. Всеки минава през нея влизайки в къщата Ви! Уверете се, че тя е тежка, здрава и стилна.

Подмяната на старата с нова лесно променя облика на жилището Ви, както отвън, така и отвътре. Също така как изглежда тя прави огромно впечатление на потенциалните купувачи, ако Вие продавате имота си. Тя трябва да е достатъчно здрава, за да понесе най-силните ветрове и бури, но също и за да защити всеки един човек намиращ се във Вашата къща от недоброжелатели.

Тази врата също Ви дава възможност да покажете какъв стил предпочитате и с нея можете да внесете уют и комфорт. Не се притеснявайте да взимате дръзки решения, когато правите Вашия избор! Ние ще Ви споделим модните тенденции към момента, за да изберете най-доброто!

Ползите от това да смените входната си врата

Как изглежда входът на дома Ви е от голямо значение, ако се опитате да го продадете! Ако обмисляте продажба в скоро време, трябва внимателно да разгледате какви промени да направите и каква ще бъде тяхната полза! Според проучвания 60% от обажданията, които се получават в агенциите за недвижими имоти, са от хора, които питат, дали даден имот е на пазара, понеже са го видели случайно шофирайки, тоест те са видели именно вратата. Домовете с добре изглеждащи входове, са тези, за които се получават най-много обаждания.

Освен външния вид обаче има още ползи от тази наложителна смяна. Ако входната Ви врата е с доброкачествена изолация, не само, че ще допринесе за ценността на дома, но и ще намали с до 10% сметката Ви за ток, макар и малко, сме сигурни, че никой не би отказал да спести. Вратите имат много дълъг експлоатационен живот, при условие, че ще бъдат поддържани в добро състояние.

Стилове

Ако решите да замените входната си врата, трябва да познавате и от какви материали се изработва тя. Добре е да направите проучване преди да започнете да обикаляте шоурумите и да вземете крайното си решение. Задайте си въпроса, дали искате тя да бъде направена по поръчка с Ваш дизайн или пък да бъде стандартна? Имайте предвид с какви ресурси разполагате, време и най-вече финансови възможности.

Най-важното при процеса на избора е това от какъв материал е изработена вратата. Покритието на вратата определя това какъв вид ще има тя, пълнежът и дебелината на крилото – каква ще бъде топло и шумоизолацията, заключването и пасивните шипове определят сигурността. Всички тези фактори определят цената на самата врата.

Дърво – масив и други дървесни материали

Дървото е един от най-предпочитаните елементи за изработка на входна врата. Най-често използваните масивни дървесини са дъб, иглолистна дървесина (ела и бор), череша, орех и махагон. Вратите от масивна дървесина изглеждат изключително добре и са доста тежки, но помнете – ще трябва да ги пребоядисвате или лакирате веднъж на няколко години. Често се използва и MDF – подобрение на ПДЧ.  Те не искат друга поддръжка освен при почистването да бъдат използвани подходящи препарати предназначени за дърво.

Стъклопласт

Вратите от стъклопласт не са податливи на деформации, тоест те не се огъват, вдлъбват или надуват.  Ако живеете на място, където климатът е с висока влажност, то тогава този материал е най-добрият избор. Стъклопластът е резистентен на удари,  също така понеже не се надува е значително по-лесен за поддръжка в сравнение с останалите материали.

Стомана

Стоманената врата обичайно се изработва от 24-габаритна стоманена ламарина, която може да бъде облицована или боядисана в най-разнообразна гама от цветове. Тя изглежда много плътна и устойчива, но всъщност не е по-здрава от вратата от масив или стъклопласт. Тя не трябва да бъде поставяна на място, където постоянно грее силно слънце или където в близост има източници на топлина. При такива условия вратата може да се нагрее, а в следствие от това може покритието да се олющи, но има и модели при, които този проблем е решен със специално покритие. Още за това какво представляват блиндираните врати, ще разберете от друга наша статия.

Алуминий

Типичното за този вид врати е това, че 99% процента от тях се правят по поръчка за какъвто и да е размер. Те не ръждясват, не се вдлъбват, но за сметка на това не са много добър топлоизолатор.

Цветове

Сега идва и най-хубавата част, изборът на цвят! Целта тук ни е да покажем стила си и нашата гостоприемност. Както Ви споменахме по-рано, може да правите дръзки решения и да избирате пъстри цветове, особено когато имате неутрален интериор. Например врата с цвят индиго или антрацит пасва изключително добре, когато стените са боядисани в светъл и блед цвят.

Изчитайки тази статия, Вие ще гледате на входната си врата по съвсем разнолик начин. Ако обмисляте да я смените, не се колебайте, а започнете отсега да разглеждате опциите си. Това е Вашият шанс да персонализирате дома си и едновременно да усетите ползите от обновяването.

Call Now Button Обнови бисквитки