черна дъвена входна врата

Как да монтираме входната си врата сами

Преди да се монтира касата на входната врата трябва да се направят, няколко стъпки преди това да се случи.

Стъпка 1

Демонтаж на старата входна врата

Първо трябва да се демонтира старата входна врата и ако има някакви усложнения при демонтажа да се изчистят, след което, като е почистен строително отвора е хубаво да се навлажни с вода. Това навлажняване с вода е нужно, защото по този начин при запенване ще стегне по-бързо. При наличието на влажен и изчистен отвор, може да се премини към нивелиране на касата. Това е много важна стъпка от целия монтаж. Когато касата е под нивел, може да се постави окрайчващ профил, който да държи двете страни на касата под нивел и да няма изкривявания. Ако позицията на касата е вече точна може да се премине към последваща стъпка, която е да се пробият дупки за пантите.

Стъпка 2

Пробиване на дупки за панти

Когато дупките се пробият към крилото и след това се хващат на касата. По принцип входните врати са около 30-40кг, като тежест, затова ѝсе продават с 3 броя панти, което ни води към мисълта, че трябва внимателно да разпределите правопропорционално цялата тежест на входната вратата. Много важна част от монтажа на пантите е да не се затегннат твърде много първата и последната, а най-долна панта да е на 20см от пода. Ако твърде много затегнати пантите това може да докара до изкривяване на касата.

Стъпка 3

Монтиране на насрещник

След, като е монтирана касата, а към крилото са хванати и пантите, трябва да се провери как функционира движението на самото крило, което е вече монтирано на касата. Пяната започва да се слага едва, като сте свършили с почти целия монтаж на вратата. След стягането на пяната е възможно да подпухне отстрани, при появата на такова явление се налага да се изреже с нож. Накрая се монтират дръжки, брави, патрони и первази.

Нещо друго, като добавка е, че не трябва да се пренебрегва монтажа на насрещника, защото при неправилен монтаж на насрещника може вратата да не се отваря и затваря добре. Това няма да е следствие на некачествена стока, а на лошо монтиран насрещник.

Call Now Button