черна дъвена входна врата

Как да монтираме входната си врата сами

Преди да се монтира касата на входната врата трябва да се направят, няколко необходими стъпки.

Стъпка 1

Демонтаж на старата входна врата

Първо трябва да се демонтира старата входна врата и ако има някакви усложнения при демонтажа да се изчистят, след което, като е почистен строително отвора е хубаво да се навлажни с вода. Това навлажняване с вода е нужно, защото по този начин при процеса на запенване ще стегне по-бързо. При наличието на влажен и изчистен отвор, може да се премине към нивелиране на касата. Това е много важна стъпка от целия монтаж. Когато касата е под нивел, може да се постави окрайчващ профил, който да държи двете страни на касата в една равнина, за да няма изкривявания. Ако позицията на касата е вече точна, може да се премине към последваща стъпка, която е да се пробият дупки за пантите.

Стъпка 2

Пробиване на дупки за панти

Дупките се пробиват към крилото и след това то се хваща на касата. По принцип входните врати са около 30-40 кг, като тежест, затова ѝсе продават с 3 броя панти, което ни води към мисълта, че трябва внимателно да разпределите правопропорционално цялата тежест на входната вратата. Много важна част от монтажа на пантите е да не се затегннат твърде много първата и последната, а най-долна панта да е на 20 см от пода. Ако твърде много са затегнати пантите, това може да докара до изкривяване на касата.

Стъпка 3

Монтиране на насрещник

След, като е монтирана касата, а към крилото са хванати и пантите, трябва да се провери как функционира движението на самото крило, което е вече монтирано на касата. Пяната започва да се слага едва, като сте свършили с почти целия монтаж на вратата. След стягането на пяната е възможно да подпухне отстрани, при появата на такова явление се налага да се изреже с нож. Накрая се монтират дръжки, брави, патрони и первази.

Нещо друго, като добавка е, че не трябва да се пренебрегва монтажът на насрещника, защото при неговото неправилно поставяне, може вратата да не се отваря и затваря добре. Това няма да е следствие на некачествена стока, а на лошо монтиран насрещник.

След входната врата, най-вероятно в един момент ще възникне въпросът кога е добре да монтирате и интериорните врати. За тази цел сме подготвили още важна информация.

Call Now Button Обнови бисквитки