Входна черна врата със стълби от черно бели плочки

Скърцащите панти и как да се справим с тях

На всеки човек му се случва, поне веднъж дневно да чуе този звук! Има много малко неща, които са по-дразнещи от това пантите на входната Ви врата да скърцат. Тяхната поддръжка е ключът към това, този звук изобщо да не се появява! Тук ще ви покажем няколко важни стъпки, които да предприемете, за да не срещате този проблем!

Стъпка едно: Почистете пантите

Най-напред е важно да изчистите пантите от натрупалата се мръсотия, прах и всякакви видове частици попаднали между пантите. Именно те са причината за скърцането! За целта може да използвате прахосмукачка.

Стъпка две: Използвайте правилната смазка!

Когато поправяте пантите на вратите си, без значение дали става въпрос за входна или интериорна врата, трябва да закупите правилния продукт за смазване. Той трябва да има добре разработена формула, която да издържа достатъчно дълго време. Спрейовете на силиконова основа са най-често използваните и сработват перфектно. Литиевите греси също могат да бъдат използвани, но не са толкова надеждни.

Стъпка три: Намерете пантите и ги смажете

При някои модели врати пантите са на открито, но при някои модели те са скрити в касата и ако не сме майстор, чийто занаят е свързан с мебели или врати, трудно ще разберем къде точно се намират те. А и дори да ги намерим, трудно ще можем да напръскаме там. Именно поради тази причина, вече има флакони със специални накрайници, които осигуряват лесен достъп. Напръскайте достатъчно количество и раздвижете вратата. Ако продължава да издава звуци, повторете.

Стъпка четири: Почистете

След смазването има вероятност част от смазката да е попаднала върху касата или крилото на вратата. Използвайте препарат предназначен за съответната повърхност и почистете мазните петна.

pochivstvane na vrata

Стъпка пет: Насладете се на тишината

След положените усилия, вече не чувате неприятните звуци и вече можете да се насладите на тишината!

Стъпка шест: Повторете след месец

На последно място, но от най-важно значение! Повтаряйте това занятие всеки месец, за да избегнете този проблем.

За други проблеми от подобно естество защо да не посетите нашият шоурум за врати! Винаги се старем да бъдем полезни със съвети и препоръки!

Call Now Button Обнови бисквитки