Въпросителни листчета

Най-често задаваните въпроси за врати

Изборът на перфектните врати за Вашия дом е важна задача, те трябва да бъдат с подходящия размер, цвят и стил. Когато сте в процес на закупуване на мечтаните врати е съвсем естествено да имате въпроси. Получаваме много и всякакви въпроси, свързани конкретно с нашите продукти и вратите като цяло. За да Ви бъдем от помощ, ще отговорим на някои от тях, показвайки Ви правилната посока. Ето, част от запитванията, които ни задават, най-често, клиентите:

Можете ли да боядисате външната врата?

Изцяло зависи от материалите, от които е направена вратата. Повечето съвременни врати са произведени от изкуствено създадени плоскости и не могат да бъдат боядисани, тъй като състоянието на повърхността бързо ще се влоши. В случай, че вратата е дървена или метална, то те могат да се боядисат, стига първо да се подготви повърхността им и второ, да се ползва подходящата боя за целта.

Какви са стандартните измервания на вратите?

Има много различни стандартни размери на вратите, които могат да Ви объркат и подведат. Затова ние сме подбрали основните от тях, които поддържаме налични на склад. За всяка една от сериите са различни и можете да ги видите в сайта ни. Разбира се, има и случаи при, които предлагаме изработване на модели по индивидуални размери, когато имате нестандартни от общоприетите отвори.

Метър

Как да вземете мерките за вътрешна врата?

Може би, най-важната точка, преди покупката на вратата, е да бъдат взети размерите прецизно! Най-често грешките идват от измерванията, които подавате. Затова не предприемайте това сами! Ще си спестите проблеми, ако оставите това на нас. Тук ще Ви помогне компетентно техническо лице.

​Имате ли нужда от противопожарни врати?

Единствените случаи, когато в дома се изискват противопожарни врати, са следните:
• двуетажна къща с врата, водеща към гараж;
• новопостроена или реновирана къща, която има 3 или повече етажа;

Вратите Ви идват ли с обкова?

Да, пристигат с пълен комплект обков, който включва дръжки, шпионка, брава, патрон, ключове и панти, така че няма да се налага да ги избирате и купувате отделно. Попитайте за възможностите, ако желаете други и дали се допуска замяна!

​Дали вратите се деформират?

​Отговорът на този въпрос зависи от вложените материалите в конструкцията на вратата. Всички материали, използвани в изработване на входните врати са импрегнирани, в зависимост от това, дали ще са изложени на външни условия или не. Монтирани на правилното място, няма вариант да бъдат деформирани. МДФ, ПДЧ, ХДФ панели или метални листи са често използвани при вратите, като са са проектирани да бъдат здрави, издръжливи, стабилни, а някои от тях и да издържат на влага.

Металната каса на старата врата проблем ли е?

Да, ако искате да я премахнете, то тогава ще се сблъскате с много сериозни ремонтни дейности – къртене и възстановяване на стени и зидове. За щастие обаче съществува каса панел – решение за метални каси. Тя покрива изцяло старите вкопани каси и стеснява съвсем минимално отворът.

 

Call Now Button Обнови бисквитки