Боянската църква

Промените в производството на вратите през различните години

Както всяко нещо се променя с времето и годините, така и стилът на вратите също претърпява промени. С развитието на технологията се предлагат различни материали и начини за декорацията им. За да превърнете обикновеното жилище в дом, започнете от вратата. Това е вашата „визитка’’, с която показвате стила си. По нея хората, които ще ви дойдат на гости, могат да си направят изводи за вкуса ви. Изборът на входна врата се налага рядко, затова е от голямо значение.

В предишните години масово са се използвали врати от дърво – не се е предполагало, че този тип врати не са от най-сигурните и не пазят от нахлуване на крадци, както и че не предотвратяват навлизането на студ.

Най-старата врата в България

Тя е направена през Средновековието и днес през прага ѝ влизаме в прочутата Боянска църква в полите на Витоша. Ако представлява интерес за вас, можете да я видите ако преминавате наблизо в района.

В днешно време, тъй като икономически сме претърпели развитие, са се повишили и финансовите ни възможности. Затова имаме нужда от повече сигурност за жилищата си. Така започват да се произвеждат друг тип врати – изработени от метал. Предимствата на металните врати пред дървените, започват да се забелязват. В течение на времето купувачът е все по-наясно какво иска като технически характеристики. Вратите започват да се разграничават като интериорни и входни врати. С времето и търсенето се променя и съответно самото производство. Започват да се произвеждат врати отговарящи на търсените по материал, външен вид и цветова гама. Разработват се различни типове изолации, с които се запълва вътрешността на вратите, в зависимост от техния вид.

P 201 X 2

При производството на вратите имаме и покритие, което е специално разработено и ги защитава от повреди по повърхността. Освен всички външни белези, които имаме на вратите, с времето се усъвършенстват и системите на заключване, гарантиращи безопасност. Има врати с двустранно и тристранно заключване, в различен брой точки на заключване, с допълнителни вътрешни резета и много други.

Не на последно място е добре да се отбележи, че не трябва да подценяване моментът за монтаж на вратата. За него изберете надеждна фирма, която ще извърши качествено монтажа.

Call Now Button Обнови бисквитки