Интериорна врата

Кога е най-добре да се монтират интериорни врати?

Интериорни врати и монтаж

Искам първо интериорната врата да ми поставите, а след това ще ми сложат плочките на пода!” Доста честа грешка на нашите клиенти е да си мислят, че трябва да започнат от поставянето на вратите! Днес ще се опитаме да Ви дадем съвети, които да Ви бъдат полезни при започване на ремонтни дейности. Ако се чудите кога да поставите интериорните врати или кога да ги поръчате, то следващите няколко реда ще отговорят на Вашите въпроси.

Основно интериорните врати се предлагат в комплект от каса, крило (отваряема част), первази, панти, дръжки, уплътнения и т.н.

Касата се избира в подходящ размер и се фиксира с така наречената монтажна пяна. Первазите, които се поставят след като касата е вече монтирана, ще покрият до 7 см от стената, те лягат плътно на вече готовата подова настилка, затова и е необходимо тя да бъде поставена преди монтажа на вратата Ви. Ако вече имате монтирана интериорна врата доста по-трудно може стената да бъде боядисвана, шпаклована или пък да поставяте тапети и т.н.

По същия начин стои и въпросът със започване на ремонтни дейности на Вашия под (поставяне на гранитогрес, ламиниран паркет, замаска, теракот и т. н.). Касата, която ще застъпва пода, би попречила при смяната на подовите Ви настилки.

Доста често при монтажа на пода след вече поставените интериорни врати, самият монтаж на подовата настилка около касите се забавя, а най-важното е, че се получават фуги, които се чудим как да скрием след това, обикновено се намират около касата и первазите на вратата.

Ако Ви предстои подмяна на интериорни врати в панелно жилище, е възможно да имате метални каси, за които ние също имаме лесно решение.

Интериорна врата Gama 204 Z

Бихме Ви препоръчали да следвате определена последователност на ремонтната дейност на Вашето жилище, когато ще сменяте и интериорни врати:

  • Премахнете старите си врати (ползвайте услугите на монтажен екип)!
  • Изберете моделите и се посъветвайте, дали Вашите размери отговарят на строителните отвори, които вече имате.
  • Ако ще ремонтирате стени  (мазилки, шпакловки, боядисване), сега е подходящият момент!
  • Изберете и поставете подовата настилка!

Препоръчваме да НЕ монтирате первазите на подовата настилка, защото тя би могла да попречи на монтажа на интериорните врати. Не поставяйте преходните лайсни между помещенията преди монтажа на вратите! Сега се насладете на перфектния монтаж на избраните от Вас интериорни врати!

И ако все пак имате нужда от допълнителна информация, то разгледайте предложенията ни за интериорни врати в нашия сайт!

Call Now Button