Бели первази и каси на врати

Подмяна на интериорни врати на панелно жилище

Колкото и да не му се иска на човек да се занимава с ремонти и всякакви дейности, свързани с него, рано или късно му се налага. В тази посока ще провокираме да обмислите вариантите, при вратите предназначени за панелни жилища. По-различното при тях идва от факта, че касите на вратите са метални и те са изляти, още при строителството на сградата в самия „панел”. Така наречените „панелки”, са един много голям процент от строителството в по-големите ни градове, затова за собствениците на такива жилища стоят 4 опции, при подмяната на вътрешните врати в апартаментите им. Най-често последните две са основните, пред които може да Ви се наложи да се изправите, в случай, че притежавате жилище направено от панели.

  1. Реставрация на старите врати – определено, това е един бюджетен начин да смените облика на интериорните врати – това включва пребоядисване на металната каса, залепване на фолио или някакъв друг материал върху крилото, подмяна на обков (дръжки, брави, панти) и т.н. Можете да се запознаете с още начини за декорация на интериорните врати. Това обаче не би могло да Ви помогне, ако вратите да се „изметнали” или са се надули от дългогодишната им употреба, и пречи на правилното им функциониране (отваряне и затваряне).

Реставриране на врата

  1. Подмяна само на крило – това изглежда като съвсем логично и лесно решение, но когато се сблъскате с реалността ще разберете, че не е толкова лесно. В момента по-голяма част от вратите, които се предлагат са „стандартни” и са направени за монтаж с каса. Ако, все пак откриете крило, което да може да пасне на Вашата каса, трябва да се наясно, че тази каса, ще е с материал различен от крилото, както и би могло да има разминаване в цветовете им.
  2. Подмяна с къртене на метална каса – това определено е един от по-често избираните варианти при подмяната на врати, но това означа, че старата лята метална каса трябва да се изкърти, което със сигурност води след себе си нуждата от основен ремонт. Цялото това къртене е свързано с доста прах и мръсотия и нанасяне на щети на повърхностите около вратите. Но пък има и своите предимства, а именно след демонтажът им бихте могли да разширите отворите си във височина и в широчина (стига да го позволява разположението на отвора Ви), както и да ги изправите, защото самите врати още при изливането на касите в панела, имат денивелация, която понякога дори е доста голяма.
  3. Нова врата с каса без къртене – (това определено е едно от най-избираните решения). При този вариант, металните Ви каси се обличат с интериорна каса от от същия цвят и материал, от който е крилото. Доста хора се притесняват, че това ще се стесни много проходимата им част, но това въобще не е така – тя се стеснява само с 3-4 см. При него се избягва цялото неудобство от къртене, както си спестявате нужда от ремонтни дейности около вратите.

Каса панел

Надяваме се да сме били полезни, но все пак когато става дума за подмяна на врати, се доверете на специалисти в областта.

Call Now Button Обнови бисквитки