Катинар за врата

Входни блиндирани врати – какво представляват?

Хората или повечето от тях мислят, че този вид входни врати са, като металните врати, но не е точно така. Там е разликата e, че вратите от този тип са изработени от листове, които са метални, но имат и MDF покритие или фурнир, което значи, че са много по-различни от металните входни врати. Не всяка врата, която е метална е блиндирана врата. Може да бъде направена от друг вид материал. За по-голяма защита и ако искате да се чувствате в безопасност – вратите, които са блиндирани ще бъдат най-добрият избор за Вас.

Какво означава точно блиндирана врата ?

Блиндирана врата

Това е крило, покрито с непробиваема броня. Така е, защото самото покритие на крилото е изработено от стоманени листа. Те са поставени плътно и са изработени върху здрава рамка, която е стоманена и е допълнително подсилена и оребрена. Пълнежът на крилото, може да бъде различен в зависимост от това какъв избор ще направите. Може да е с минерална вата (това е материал, направен чрез обработката на различни суровини – минерални и служат за шумоизолация и топлоизолация). Делят се на 2 големи вида – каменни и стъклени. Произвежда се от много специална технология, като се разтопява скала, която е вулканична и други вещества при много висока темп. около 1600°C. Тези характеристики са от особена важност за подходящите входни врати за къщи.

Материал на блиндираната врата

От материала, се отделя нишка, която се смесва с масла, които са специални и са минерални и по този начин материалът става изолационен, полистирен (това е полимер, направен от стирол, произведен от петрол). Полистиренът е твърд термопласт при стайна температура със структура, която е амфорна, но когато температурата е  по-висока, може да се разтопи и втвърди отново.

Блиндираните врати, както Ви споменахме по-горе са покрити с фурнир, МДФ – ламиниран или са прахово боядисани за по-добър външен вид. Колкото по–дебели са стоманените листа, толкова по-здрава е вратата. Но когато имаме прекалено дебели метални листи, това, може да доведе до бързото износване на пантите и изкривяване на вратата. Най-добрият вариант е да се избират врати с размери, които са стандартни и са се доказали във времето. Вратите, които са блиндирани имат доста добри механизми на заключване и различни видове панти, чиято цел е да бъдат против разбиване. Общо взето, стоманата няма да има защитаващ ефект, ако вратата няма добри механизми на заключване. Затова вратите, които са блиндирани се изработват с най-малко 2 механизма на заключване. Към тях има шипове, които могат да бъдат пасивни или активни. Те влизат в самата каса и също са направени от стомана. Препоръчително е тези врати да се поставят и монтират от доказани специалисти в тази област. Това ще бъде гаранция за добра издръжливост на вратата.

 

 

Call Now Button Обнови бисквитки