ПРОМОЦИЯ!!! Безплатен чист монтаж    ПРОМОЦИЯ!!! Безплатен чист монтаж    ПРОМОЦИЯ!!! Безплатен чист монтаж    ПРОМОЦИЯ!!! Безплатен чист монтаж    ПРОМОЦИЯ!!! Безплатен чист монтаж    ПРОМОЦИЯ!!! Безплатен чист монтаж    ПРОМОЦИЯ!!! Безплатен чист монтаж    ПРОМОЦИЯ!!! Безплатен чист монтаж    ПРОМОЦИЯ!!! Безплатен чист монтаж    ПРОМОЦИЯ!!! Безплатен чист монтаж    ПРОМОЦИЯ!!! Безплатен чист монтаж    ПРОМОЦИЯ!!! Безплатен чист монтаж    ПРОМОЦИЯ!!! Безплатен чист монтаж    ПРОМОЦИЯ!!! Безплатен чист монтаж    ПРОМОЦИЯ!!! Безплатен чист монтаж    ПРОМОЦИЯ!!! Безплатен чист монтаж    ПРОМОЦИЯ!!! Безплатен чист монтаж    Какво представляват и къде са най-често срещани ?

Входни блиндирани врати. Какво представляват и къде са най-често срещани ? Коментирай

Хората или повечето от тях мислят, че този вид входни врати са, като металните врати, но не е точно така. Там е разликата e, че вратите от този тип са изработени от листове, които са метални, но имат и MDF покритие или фурнир, което значи, че са много по – различни от металните входни врати. Не всяка врата, която е метална е блиндирана врата. Може да бъде направена от друг вид материал. За по – голяма защита, и ако искате да се чувствате в безопасност – вратите, които са блиндирани ще бъдат най – добрият избор за Вас.

Какво означава точно блиндирана врата ?

Блиндирана врата

– Това е крило, покрито с непробиваема броня. Така е, защото самото покритие на крилото е изработено от стоманени листа. Те са поставени плътно и са изработени върху здрава рамка, която е стоманена и е допълнително подсилена и оребрена. Пълнежът на крилото, може да бъде различен в зависимост от това какъв избор ще направите. Може да е с минерална вата ( това е материал, направен чрез обработката на различни суровини – минерални и служат за шумоизолация и топлоизолация). Делят се на 2 големи вида – каменни и стъклени. Произвежда се от много специална технология, като се разтопява скала, която е вулканична и други вещества при много висока темп. около 1600 гр. по Целзий.

Материал на блиндираната врата

От материала, се отделя нишка, която се смесва с масла, които са специални и са минерални и по този начин материалът става изолационен, полистирен ( това е полимер, направен от стирол, произведен от петрол. Полистиренът е твърд термопласт при стайна температура със структура, която е амфорна, но когато температурата е  по–висока, може да се разтопи и втвърди отново. )

Блиндираните врати, както Ви споменах по горе са покрити с фурнир, МДФ – ламиниран или са прахово боядисани за по–добър външен вид. Колкото по–дебели са стоманените листа, толкова по–здрава е вратата. Но когато имаме прекалено дебели метални листи, това, може да доведе до бързото износване на пантите и изкривяване на вратата. Най–добрият вариант е да се избират врати с размери, които са стандартни и са се доказали във времето, чрез изчисления. Вратите, които са блиндирани имат доста добри механизми на заключване и различни видове панти, чиято цел е да бъдат против разбиване.

Общо взето, стоманата няма да има защитаващ ефект, ако вратата няма добри механизми на заключване. За това вратите, които са блиндирани се изработват с най–малко 2 механизма на заключване. Към тях има шипове, които могат да бъдат пасивни или активни. Те влизат в самата каса и също са направени от стомана. Препоръчително е тези врати да се поставят и монтират от доказани специалисти в тази област. Това ще бъде гаранция за добра издръжливост на вратата.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button