Входни блиндирани врати. Какво представляват и къде са най-често срещани ? Коментирай

Хората или повечето от тях мислят, че този вид входни врати са, като металните врати, но не е точно така. Там е разликата e, че вратите от този тип са изработени от листове, които са метални, но имат и MDF покритие или фурнир, което значи, че са много по – различни от металните входни врати. Не всяка врата, която е метална е блиндирана врата. Може да бъде направена от друг вид материал. За по – голяма защита, и ако искате да се чувствате в безопасност – вратите, които са блиндирани ще бъдат най – добрият избор за Вас.

Какво означава точно блиндирана врата ?

Блиндирана врата

– Това е крило, покрито с непробиваема броня. Така е, защото самото покритие на крилото е изработено от стоманени листа, поставени плътно и са изработени върху здрава рамка, която е стоманена и е допълнително подсилена и оребрена. Пълнежът на крилото, може да бъде различен в зависимост от това какъв избор ще направите. Може да е с минерална вата ( това е материал, направен чрез обработката на различни суровини – минерални и служат за шумоизолация и топлоизолация. Делят се на 2 големи вида – каменни и стъклени . Произвежда се от много специална технология, като се разтопява скала, която е вулканична и други вещества при много висока темп. около 1600 гр. по Целзий. От материала, се отделя нишка, която се смесва с масла, които са специални и са минерални и по този начин материалът става изолационен ), полистирен ( това е полимер, направен от стирол, произведен от петрол. Полистиренът е твърд термопласт при стайна температура със структура, която е амфорна, но когато температурата е  по – висока, може да се разтопи и втвърди отново. )

Блиндираните врати, както Ви споменах по горе са покрити с фурнир, МДФ – ламиниран или са прахово боядисани за по – добър външен вид. Колкото по – дебели са стоманените листа, толкова по – здрава е вратата. Но когато имаме прекалено дебели метални листи, това , може да доведе до бързото износване на пантите и изкривяване на вратата. Най – добрият вариант е да се избират врати с размери, които са стандартни и са се доказали във времето, чрез изчисления. Вратите, които са блиндирани имат доста добри механизми на заключване и различни видове панти, чиято цел е да бъдат против разбиване. Общо взето, стоманата няма да има защитаващ ефект, ако вратата няма добри механизми на заключване. За това вратите , които са блиндирани се изработват с най – малко 2 механизма на заключване + шипове, които могат да бъдат пасивни и активни и влизат в самата каса и също са направени от стомана. Препоръчително е тези врати да се поставят и монтират от доказани специалисти в тази област, което ще бъде гаранция за добра издръжливост на вратата.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *