Монтаж на панти

Поставяне на интериорните врати като етап от основния ремонт

Основният ремонт е поредица от действия, които водят нашия дом към така желаната визия. Но в същото време и такива, които изискват сериозно планиране напред във времето, следващи конкретна последователност. За да избегнем пречките по време на тях, трябва да направим старателно график. По него ще се движат отделните компоненти, от които ще се състои освежаването на жилището ни.

Подмяната на нашите интериорни врати или поставянето им за първи път в новопостроена сграда е пряко свързано с последователността на етапите на основния ремонт. По време на подготовката преди монтажа им, трябва да вземем предвид размера на отворите. Дали са подходящи за конкретния модел, който сме одобрили – особеностите на касите и крилата, близостта на вратите една до друга, дали има място за поставяне на первази. Това са ред детайли, които на пръв поглед ни изглеждат маловажни. Но са решаващи за крайния резултат и дали той ще отговори на очакванията ни.

В кой момент ще се поставят вратите?

Трябва да се уточни  – кога се монтират интериорните врати, преди или след боядисване, дали ще има промяна в дебелината на стените, което е свързано с това на кой вид изолация ще се спрем. Важно е да обърнем внимание, дали ще се сменя подовата настилка, като е препоръчително вратите да се монтират при готов под, за да не се окаже, че не са предвидени правилните милиметри за подова настилка и крилата да опират в пода при отваряне и затваряне.

210 G 1

Изграждане на отвори за вратите

Ако тепърва ще се изграждат отвори за вратите, то е препоръчително да се изградят за избрания от нас модел. Може да се каже, че стандартни отвори за интериорни врати са 70, 80, 90 и 100 см. За височина – 201-202 см. Относно дебелината на зидовете – има каси, подходящи за зидове от 7 до 56 см.

За да изберем правилната последователност на ремонтните дейности, е препоръчително да набележим врати преди началото на ремонта. Трябва да видим в какви размери се предлагат и да се уверим, дали строителните отвори в жилището ни им съответстват. Ако се наложи да се направят корекции – стесняване или разширяване на отворите, това да се случи при ремонта, а не в последствие.

Call Now Button