Жълт диван с огледало и ламиниран паркет

Цветът на интериорните врати – лесна или трудна задача?

Все повече започвате да се затруднявате, когато мебелирате жилището си. Това е така, защото изборът е много голям. Това важи неминуемо и за интериорните врати. Виновник е не само изобилието, но и изискванията, отнасящи се до цветовите комбинации в интериора. Ще Ви отнемем малко време, с няколко съвета, как лесно да се изправите срещу предизвикателството, избирайки цветове на интериорните си врати.

​Качествена изработка и материали

Преди да стигнем до цвета обаче има един ключов момент – материалите на изработка и покритието. Важно е те да бъдат качествени и устойчиви във времето. Но как да сме сигурни в това и кои са качествените интериорни врати? Въпрос, изискващ проучване.

Цветове и съчетания

Цветът, определено, оказва въздействие върху цялостното излъчване на жилището. Не съществува конкретно правило за избор на цвят на вратите. Всеки човек има собствено мнение по въпроса с цветовете, но може да Ви дадем няколко варианта.

Невидими врати

Един от вариантите са така наречените – невидими врати. Най-вероятно не сте ги срещали, но характерно при тях е, че се се изработват така, че се сливат със цвета на стените. В едно помещение, когато има много врати, е идеалният вариант да замаскираме някоя от тях. Този метод е добър ако се търси изчистено и модерно усещане в интериора.

Врати умело съчетани с цвета на первазите

Бял отвор за врата с бели первази и тъмен под

 

Другата идея е да съчетаете цвета на вратата с този на перваза. Много изчистен и изискан вариант, с който се постига открояване на вратата от стената. Така, ще разширите визуално помещението и то ще изглежда по-голямо – ефект, който всички търсят.

Цветът на пода и вратите могат да се доближават

Следващия ни съвет е, врати съчетани с подовата настилка. По-добрият вариант е доближаващ цвят, а не напълно еднакъв, за да не изгубите от чара на вратите си, сливайки ги с цвета на подовата повърхност.

Акцентът е върху вратата

Светът и хората са толкова различни, затова има винаги изключения, които отхвърлят всичко казано до тук. Бяга се от съчетанието на цвят с под или пък с перваз. Тук желаният ефект е вратата като центъра на вниманието и погледът на посетителите първо да се спира там. Тя да е акцентът в помещението, придавайки модерен дух на стаята.

Различни цветове на вратите

Вероятно има много случаи, в които сте се замисляли, дали пък да не монтирате различни цветове врати в едно жилище. Отговорът е и да, и не! Ако домът е голям и има интериорни врати, които са скрити в другите помещения – да, можете да монтирате различни по цвят врати. Но ако имате едно малко по площ жилище и три/четири интериорни врати, най-добрият вариант е да се монтират еднакви по цвят врати, защото това няма да доведе до чувство за хаотичност, а напротив ще имате хармония и уют в дома си.

Call Now Button Обнови бисквитки