Врати

Цветът на вратите има ли значение

При създаването на вашия домашен интериор, на първо време цветът на декора ще определи неговия стил. Като обезателна точка включва да се изберат цветовете в помещението. За да добавите или подчертаете цветовата комбинация, можете да не наблягате толкова на декора на стените, картините, вазите или завесите. Можете да изберете правилния цвят на вратите в магазин за врати. Според законите на дизайна, цветът на вратата трябва да съответства на пода или мебелите. Но възможно ли е в такава комбинация да създадете уникален интериор – гордост на цялата къща? Има много предложения, които ще разделят стереотипите в полза на стил и благополучие.

Неутрални врати

Вратите в неутрални нюанси са подходящи за стандартен тип интериор. Тези цветове са всички видове естествено дърво: избелен дъб, светъл орех, бреза, бамбук. Когато създавате етно стил такива цветове придават топлина и усещане за комфорт. Нюанси на игра на чувствата на хората, събуждане на вяра и любов, толкова врати и мебели в тези цветове са много популярни в магазините за врати.

Бели врати

За модерен интериор белите врати са най-добрият вариант. Те са в състояние да украсят хай-тек стил. Също толкова елегантни изглеждат в помещения от модерен тип, особено когато са покрити с гланц. Белият цвят се свързва с пречистваща сила, а интериорът носи свежест и чистота.

Gradde Schwerin VeralingaEsche 1

Врати в цвят махагон или венге

Богатство и изисканост – това са елитните врати от естествено дърво. Благородните цветове стават център на украшения в стил барок и рококо. Дори и класическата врата в такъв оттенък играе значителна роля и не остава незабелязана от гостите, особено ако има дръжка, изработена от бронз или витраж. Специалистите препоръчват внимателно да се обмисли избора на врати в тъмни цветове, ако стаята е малка. Визуално се уголемява стаята, ако има стъкло на вратата. Червените нюанси са жизнена енергия, усилват кръвообращението и стимулират смелостта и активността.

Врати в студени нюанси на сивото

Към дадените цветове се отнасят: стомана, сребро, асфалт. Без тези врати не може да се създаде минималистичен стил. Избраните студени цветове влияят на хората за постигане на самодостатъчност.

При избора на цвят за вратите е важно да се знае, че това се отразява на възприемането на пространството. Ако искате да направите визуално разширяване на помещението, трябва да изберете по-светъл цвят на вратите от цвета на пода в стаята.

Call Now Button