Синя врата

Интересни факти за вратите, за които не сте знаели

Вече времето се затопля и е идеално за ремонт. Взели сте решение също да смените и вратите с нови. Вратите имат особености и са необходими строителните отвори за монтажа на дадени врати, но вие не знаете какви размери ще Ви трябват, затова е добре да се посъветвате с консултант продавач, за да Ви даде точна информация за отворите.

Разнообразието на вратите и определянето на цената

Клиентите си мислят, че това са стандартни размери, както е било преди, но сега се предлагат различни стандарти, все по-модерни, които имат различни препоръки.

Много често се случва купувачите да мислят, че дадената цена е крайна на вратата, но цената се определя от дебелината на касата. Касите са регулируеми, колкото е по-малка касата толкова е по-евтина вратата, колкото е по-голяма касата толкова е по-скъпа вратата.

Повечето къщи имат големи зидове, предлагат се уширения, за да се облече дадената каса. Вратите трябва да имат шумо и топлоизолация, да са масивни, уплътняващи и обковът да бъде здрав.

Също доста важно нещо е, че трябва да се изберат подходящи врати, както цветово, така и подходящ модел. Ще попитате до колко е важен цветът на вратите? Вратите са образът на Вашия дом, те показват какви личности живеят в него, дали вратите са поддържани и чистени. Не забравяйте, че всяка мебел и вратата се нуждае от внимание.

Белите цветове на вратите придават пространственост и уют в дома ви, а тъмната гама е прекалено тежка и прави интериора мрачен. Цветът на вратите трябва да се съобрази с цвета на пода, стените, мебелите, за да бъдат в един стил. Има различни модели (стъкло, фрезовка, изчистен), вече е въпрос на интерес на клиента.

Вратите в днешно време имат голямо разнообразие от покрития, цветове и вътрешността на вратата, обковът, всичко това определя цената на вратата. Друго интересно нещо за вратите е, че са влагоустойчиви и стават за баня и мокри помещения и се предлагат вентилационни отвори (кръгли, квадратни), за да не задържа пара по вратата, но не трябва да се облива директно с вода. Това е добре, защото вратите ще Ви бъдат еднакви в цялото жилище.

Вратите при панелните жилища

При панелните жилища интериорните врати обличат лятата метална каса, но има стеснение на проходимата част с по 2 см от страна. При входната врата на панелно жилище може също да се демонтира лятата метална каса, за да се монтира вратата. Ако не желае клиентът демонтаж тогава вариантът е каса Панел, която се предлага с някои входни врати, но ще бъде по-малка проходимата част. Много е възможно да се преценят плюсовете и минусите на двете опции.

Входната врата може да бъде блиндирана или метална (блиндираните обличат касата с метал или с МДФ, но при обличането на касата с МДФ зида не трябва да е под 20 см иначе ще има фуга). Блиндираните врати имат минерална вата за шумо и топлоизолация, покритието е МДФ, но нямат изграден праг. Металните са изцяло от метал и крилото и касата са боядисани с лак за метал, имитиращ дърво. Заключването е тристранно горе в касата встрани и долу в прага и имат изграден праг, за шумо и топлоизолация е вложен материал от пресовани дървесни частици, но касата е на щоков монтаж. Тя обгръща целия зид и има первази само от външната страна на дома.

Call Now Button Обнови бисквитки